Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από την Νέα Απόσυρση Ι.Χ;

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία της απόσυρσης των παλαιών Ι.Χ αυτοκινήτων, η άδεια κυκλοφορίας των οποίων έχει εκδοθεί έως τις 31/12/1998. Εκτιμάται ότι περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν καινούργιο, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξοικονομώντας από 300 έως και 2.800 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011.
Τι κρύβεται όμως πίσω από τον Νέο Νόμο; Διαβάστε λοιπόν....

Νέος Μετρητής
Θερμοκρασίας Καυσαερίων

Πίσω από το πρόσφατο μέτρο Απόσυρσης Αυτοκινήτων κρύβεται ένα νέο "χαράτσι" που μας επιφυλάσσει η Κυβέρνηση και η Υπουργός κ. Μπιρμπίλη. Ονομάζεται: "Φόρος Εκπομπής Καυσαερίων". Μέσα στα πλαίσια της ΠΑΣΟΚικής "Πράσινης Ανάπτυξης" θα επιβληθεί οικολογικός πράσινος φόρος, (προσοχή!!!) όχι μόνο για τους ρύπους των αυτοκινήτων που εκπέμπουμε αλλά και για την ποιότητα των ρύπων και την θερμοκρασιακή τους "ταυτότητα"!!! Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο, αυτός είναι ο νέος "Μετρητής Θερμοκρασίας εκπεμπομένων Καυσαερίων - Ρύπων".
Θα ελέγχεται από την Τροχαία: α) η εκπομπή Διοξειδίου του Άνθρακα, Μονοξειδίου του Αζώτου και Μεθανίου και β) η Θερμοκρασία των προηγούμενα αναφερόμενων ρύπων με την ειδική συσκευή που σας παρουσιάζουμε. Όποιος παραβάτης δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που θα θέσει το Υπουργείο (ακούγεται ότι θα είναι υπερβολικά αυστηρές) θα τιμωρείται με πρόστιμο, αφαίρεση αδείας και θα επιβάλλεται στο ΙΧ αυτοκίνητο σχετικός Φόρος.
Δεν ξέρουν τι φόρους να θεσμοθετήσουν για να μας τα πάρουν... Απίστευτο!!! Κρυφές δοκιμές του παραπάνω οργάνου γίνονται από την Τροχαία και την Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας. Παρατίθεται φωτογραφία σχετικού "εικονικού ελέγχου" από συνεργείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος...

Εξαιτίας του τολμηρού περιεχομένου, η Διαχείριση της Ιστοσελίδας θεώρησε απαραίτητο να προστατεύσει το περιεχόμενο με Κωδικό Πρόσβασης !! Αν είστε Φίλος η Μέλος της Ιστοσελίδας τότε ξέρετε τον Κωδικό. Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο, κλικάροντας τον σύνδεσμο "Έλεγχος", αφού πρώτα καταχωρήσετε τον Κωδικό Πρόσβασης (Password).


Κωδικός Πρόσβασης: