Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η Μείωση Συχνότητας Δρομολογίων του Ο.Σ.Ε
και ο "Φράχτης" στον Έβρο

Πέρασε στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων, αλλά η Πορεία Διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) στον Έβρο είχε τεράστια επιτυχία. Πάνω από 1.500 κάτοικοι της Παραμεθορίου περιοχής στον Έβρο ένωσαν τις φωνές τους και με πραγματικά αγωνιστικό παλμό, πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που οδηγούν στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και τον συνοριακό σταθμό των Κήπων.Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε δύο πραγματικά φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την περιοχή τους:

1. Την μείωση της συχνότητας των δρομολογίων των τραίνων του Ο.Σ.Ε προς τις ακριτικές περιοχές και την Τουρκία, που γίνεται μέσα στο πλαίσιο του "Μνημονίου" και της δήθεν εξυγίανσης του Σιδηροδρομικού Οργανισμού και
2. Την επικείμενη τοποθέτηση του "Φράχτη της Ντροπής", που σκοπό έχει την αποτροπή της παράνομης Λαθρομετανάστευσης, στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και σε μήκος 12,5 χιλιομέτρων.

Θεωρούν τους Λαθρομετανάστες Θύματα της Παγκοσμιοποιημένης Ελεύθερης Αγοράς, που έχει δημιουργήσει Παγκοσμίως δισεκατομμύρια πάμφτωχους, πεινασμένους και σε άθλια ψυχοσωματική και πνευματική πενία ανθρώπους. Η προστασία αυτών των ανθρώπων δεν αποτελεί μόνο ανθρωπιστική ενέργεια αλλά και βαθειά Πολιτική πράξη στην προσπάθεια ανατροπής του παντοδύναμου Οικονομικού και Πολιτικού Κατεστημένου.

Η Ιστοσελίδα έχει στην κατοχή της, το υλικό της σχετικής αφίσας που κυκλοφόρησε μετά το τέλος της πορείας και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει και να πολιτικοποιήσει τον κάθε Έλληνα. Η αφίσα παρουσιάζει την παράνομη Λαθρομετανάστρια Όλγα Μπούρκοβα, η οποία εργάζεται παράνομα στην Χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια, χωρίς την χορήγηση Ασύλου από κωλυσιεργία των Αρχών. Η προαναφερόμενη αλλοδαπή τέθηκε επικεφαλής της Πορείας κατόπιν προτροπής όλων των διαδηλωτών οι οποίοι την ακολουθούσαν κατά πόδας. Σας παρουσιάζουμε την σχετική αφίσα...


Εξαιτίας του τολμηρού περιεχομένου, η Διαχείριση της Ιστοσελίδας θεώρησε απαραίτητο να προστατεύσει το περιεχόμενο με Κωδικό Πρόσβασης !! Αν είστε Φίλος η Μέλος της Ιστοσελίδας τότε ξέρετε τον Κωδικό. Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο, κλικάροντας τον σύνδεσμο "Έλεγχος", αφού πρώτα καταχωρήσετε τον Κωδικό Πρόσβασης (Password).


Κωδικός Πρόσβασης: