Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

S.O.S - Σπάνιο Είδος Θηλαστικού υπό Εξαφάνιση

Ο Πλανήτης βρίσκεται σε Κίνδυνο!! Στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στις πανέμορφες ακτές και παραλίες μας, πολλά είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση !! Εκτός από τα γνωστά είδη: Θαλάσσια χελώνα (Caretta Caretta) , Μεσογειακή Φώκια (Monachus Monachus) και το Θηλαστικό Munachus Munachus άρχισε να σπανίζει ανησυχητικά !!
Ελάχιστα δείγματα του Σπάνιου Θηλαστικού, επισκέπτονται πλέον τις ακτές μας. Κάποτε το Θηλαστικό ήταν πολυπληθές στα Νησιά Ίο, Κουφονήσια, Αντίπαρο και Μύκονο. Σημερα απαντάται εξαιρετικά σπάνια. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα εθεάθη φέτος το Καλοκαίρι στην Χαλκιδική. Το Θηλαστικό μάλλον εξεβράστη στην ακτή ακολουθώντας κάποιο πολυτελές γιώτ, όπως άλλωστε και τα δελφίνια. Μάλλον ήταν ντροπαλό από την φύση του, γιατί όταν το πλησίασαν παρακείμενοι λουόμενοι απεσύρθη τάχιστα στα ανοιχτά.
Ευτυχώς κάποιος προνοητικός κολυμβητής πρόλαβε και αποτύπωσε με την φωτογραφική μηχανή του το χαριτωμένο Θηλαστικό, και είμαστε στην ευτυχή θέση να σας το παρουσιάσουμε !!!!

Οι Φωτογράφιες του Σπάνιου Θηλαστικού " Munachus Munachus " δυστυχώς υπόκεινται στην Προστασία από Κακόβουλη Χρήση !!! Για να τις δείτε χρειάζεται να ξέρετε το Password !! Αν είστε φίλοι ή μέλη του Ιστολογίου τότε, μπορείτε να τα δείτε κλικάροντας τον σύνδεσμο "Ελεγχος", αφού πρώτα καταχωρήσετε τον Κωδικό Πρόσβασης (Password).

Κωδικός Πρόσβασης: